Avocat Drept Maritim si Fluvial

– Dreptul Maritim si Fluvial reglementeaza relatiile si interactiunile in domeniul navigatiei pe ape, cuprinzand relatiile dintre autoritatile portuare, operatorii navali si alte entitati statutare, precum si cele dintre aceste organizatii si utilizatorii de servicii de transport maritim si fluvial. –

Avocat Drept Maritim si Fluvial este specializat si abordeaza ramura dreptului public formata din ansamblul normelor juridice care reglementeaza raporturile sociale in domeniul navigatiei si activitatii portuare, pe baza si in executarea legilor specifice. Aceste raporturi juridice se caracterizeaza prin implicarea autoritatilor din domeniul maritim si fluvial.

Orice persoana sau entitate poate ajunge in situatia de a contesta un act sau o decizie a autoritatilor portuare sau de navigatie. Interactiunile frecvente cu aceste institutii, de la reglementari de navigatie pana la concesionarea spatiilor portuare sau emiterea licentelor de operare, pot genera nevoia de asistenta juridica.

Labirintul legislativ si birocratic din acest sector poate fi dificil de navigat pentru cei care se considera lezati in drepturile lor de decizii ale autoritatilor maritim-fluviale. Consultarea unui Avocat specializat in Drept Maritim si Fluvial poate simplifica aceste procese si ofera o intelegere mai profunda a legislatiei aplicabile.

Echipa noastra va asculta cu atentie problemele, oferind consultanta de specialitate si reprezentare juridica in fata instantelor competente in domeniul maritim si fluvial, in cazul in care sunt epuizate toate caile de atac administrative.

Servicii oferite de Cabinetul nostru de Avocat Drept Maritim si Fluvial

Oferim servicii de consultanta si reprezentare juridica pentru toate problemele legate de actele si deciziile autoritatilor maritim-fluviale, ori de cate ori considerati ca v-a fost incalcat un drept.

Servicii pe care le puteti solicita la un Avocat Drept Maritim si Fluvial

in cabinetul nostru

Cabinetul nostru de Avocat specializat in Drept Maritim si Fluvial ofera servicii de consultanta si reprezentare juridica in problemele legate de navigatia pe ape si activitatile portuare.

Fie ca este vorba despre dispute legate de reglementarile de navigatie, concesiuni portuare sau licente de operare, suntem aici pentru a va asista ori de cate ori considerati ca drepturile dumneavoastra au fost incalcate de actele sau deciziile autoritatilor din acest sector.

Iata ce putem face pentru dumneavoastra, in functie de problema specifica:

  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera asistenta si reprezentare pentru litigii cu autoritati portuare si alte institutii ale statului in domeniul maritim si fluvial.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera actiuni in anularea deciziilor administrative in domeniul navigatiei si activitatilor portuare.
  • Avocat Maritim si Fluvial Bucuresti ofera actiuni pentru obligarea autoritatilor portuare la emiterea actelor necesare pentru operatiunile maritime si fluviale.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera consultanta juridica specializata pentru a evalua motivele de contestare a sanctiunilor sau deciziilor autoritatilor portuare.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera consultanta pentru stabilirea sanselor de succes in contestarea deciziilor in domeniul maritim si fluvial.
  • Avocat Drept Maritim si Fluvial ofera contestatii pentru sanctiuni si amenzi legate de reglementarile de navigatie.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera redactarea plangerilor contraventionale impotriva sanctiunilor aplicate in domeniul navigatiei si activitatilor portuare.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera reprezentarea clientului in fata instantelor judecatoresti pentru sustinerea plangerilor contraventionale in domeniul maritim si fluvial.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial asigura efectuarea procedurii prealabile necesare in litigiile maritim-fluviale.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera reprezentarea in fata instantelor de judecata pentru diverse cazuri in domeniul maritim si fluvial.
  • Avocat Dreptul Maritim si Fluvial ofera servicii de recalculare a tarifelor sau taxelor portuare.

Tipuri de Litigii in Avocat Drept Maritim si Fluvial

Litigiile in Drept Maritim si Fluvial pot aparea ca urmare a actelor unei autoritati portuare sau de navigatie, atunci cand acestea produc o vatamare a unui drept sau interes legitim, fie personal, fie colectiv. Pot exista cazuri in care personalul autoritatilor maritim-fluviale, inclusiv functionarii fara pozitii de conducere, emite in mod eronat acte, nu respecta termenele sau refuza sa emita documentele necesare din nestiinta, neglijenta sau rea-credinta.

La nivelul conducerii institutiilor maritim-fluviale se pot intalni acte de abuz de putere care aduc prejudicii grave operatorilor sau utilizatorilor serviciilor portuare si de navigatie. Contestarea acestor decizii si acte se face prin procedurile reglementate de drept maritim si fluvial.

In cazul in care solutia dorita nu se gaseste la nivelul autoritatii emitente, partile afectate pot initia un proces impotriva autoritatii maritim-fluviale emitente sau competente, iar litigiul se va judeca in cadrul sectiilor specializate ale tribunalului sau instantelor de judecata competente in domeniul maritim si fluvial.

Cele mai frecvente cauze si litigii aferente sunt:

  • Incalcari ale Drepturilor in Sectorul Naval: Litigii legate de drepturile salariale ale lucratorilor portuari, marinarilor si angajatilor din institutiile maritime si fluviale, inclusiv din cadrul autoritatilor de reglementare a navigatiei.
  • Amenzi si Sanctiuni in Navigatia Maritima si Fluviala: Contestarea amenzilor emise care sunt considerate nedrepte, fie din motive de neconformitate legala, fie din cauza cuantumului exagerat al acestora.
  • Taxe si Impozite in Sectorul Maritim si Fluvial: Decizii de impunere a unor taxe care contravin reglementarilor superioare sau Constitutiei, contestate de operatorii maritimi si fluviali sau alte entitati afectate.
  • Proiecte Publice si Acte Administrative in Domeniul Maritim si Fluvial: Litigii legate de proiecte publice si acte administrative care afecteaza drepturi si interese legitime in sectorul maritim si fluvial.
  • Ordonante de Guvern in Domeniul Maritim si Fluvial: Contestarea ordonantelor guvernamentale sau a dispozitiilor din ordonante considerate neconstitutionale in contextul activitatilor maritime si fluviale.
  • Refuzul sau Intarzierea in Retrocedarea Proprietatilor Portuare: Litigii privind refuzul sau intarzierea autoritatilor competente de a retroceda terenuri si proprietati portuare, in contextul istoric sau legal relevant.

De Retinut!

In momentul in care va considerati lezat intr-un drept sau interes legitim de un act al unei autoritati portuare sau de navigatie, contactati un Avocat specializat in Drept Maritim si Fluvial care va va indruma asupra pasilor si procedurilor de urmat. Legislatia in drept maritim si fluvial prevede termene de decadere, iar nerespectarea acestora poate duce la pierderea posibilitatii de a va apara dreptul, chiar si cu ajutorul celor mai competenti avocati.

Termenul de decadere este perioada in care persoana lezata in dreptul sau poate depune sesizare sau cerere pentru a-si apara dreptul sau interesul in domeniul maritim si fluvial. Dupa expirarea acestui termen, nu se mai poate depune cererea. Se pot contesta atat acte ale autoritatilor portuare locale, cat si acte ale autoritatilor de navigatie superioare.

Orice actiune in instanta in contencios maritim si fluvial se poate demara numai dupa indeplinirea formalitatilor procedurii prealabile. Actul administrativ maritim sau fluvial poate fi contestat in termen de 30 de zile de la emitere la institutia emitenta sau la institutia superioara acesteia, daca exista. Abia dupa refuzul autoritatii de a anula actul sau dispozitia, se poate demara un proces in contencios maritim si fluvial.

Termenele de prescriptie si decadere pot varia, de aceea persoana vatamata trebuie sa se adreseze unui Cabinet de Avocat specializat in Drept Maritim si Fluvial, care o va ghida prin aceste proceduri complexe.

De ce sa ne angajati in litigii de Drept Maritim si Fluvial

Constitutia si legislatia asigura cetatenilor respectarea si exercitarea drepturilor in domeniul maritim si fluvial. Uneori, incalcarile pot veni chiar din partea autoritatilor puse sa gestioneze activitatile portuare si de navigatie. In aceste cazuri, este necesara lupta pentru drepturile afectate.

Confruntarea cu o autoritate portuara sau de navigatie poate fi intimidanta, dar cu ajutorul unui Avocat specializat, termenele de decadere si prescriptie pot fi navigate cu usurinta, iar plangerea prealabila poate fi redactata profesionist. Astfel, contestarea actului maritim sau fluvial poate fi realizata eficient, iar drepturile si interesele legitime vatamate sunt corect exprimate si aparate.

Reprezentarea in instanta cu sprijinul avocatilor nostri poate duce la obtinerea celor mai bune rezultate, inclusiv anularea actului administrativ maritim sau fluvial vatamator, acoperirea cheltuielilor de judecata si compensarea prejudiciilor. Mai multe informatii despre Avocat Drept Maritim si Fluvial puteti gasi si pe platforma onE jusT – Barouri – Avocati & Societati Avocatura Romania.

Contact Avocat Dan George Gogu

Permisiune de a Stoca Informatiile din Formular

Bifarea acestei casete indica faptul ca intelegeti si acceptati ca informatiile pe care le trimiteti vor fi stocate si vizualizate conform Politica de Confidentialitate.