De Retinut!
In momentul in care va considerati lezat intr-un drept sau interes legitim de un act al unei autoritati portuare sau de navigatie, contactati un Avocat specializat in Drept Maritim si Fluvial care va va indruma asupra pasilor si procedurilor de urmat. Legislatia in drept maritim si fluvial prevede termene de decadere, iar nerespectarea acestora poate duce la pierderea posibilitatii de a va apara dreptul, chiar si cu ajutorul celor mai competenti avocati.
Termenul de decadere este perioada in care persoana lezata in dreptul sau poate depune sesizare sau cerere pentru a-si apara dreptul sau interesul in domeniul maritim si fluvial. Dupa expirarea acestui termen, nu se mai poate depune cererea. Se pot contesta atat acte ale autoritatilor portuare locale, cat si acte ale autoritatilor de navigatie superioare.
Orice actiune in instanta in contencios maritim si fluvial se poate demara numai dupa indeplinirea formalitatilor procedurii prealabile. Actul administrativ maritim sau fluvial poate fi contestat in termen de 30 de zile de la emitere la institutia emitenta sau la institutia superioara acesteia, daca exista. Abia dupa refuzul autoritatii de a anula actul sau dispozitia, se poate demara un proces in contencios maritim si fluvial.
Termenele de prescriptie si decadere pot varia, de aceea persoana vatamata trebuie sa se adreseze unui Cabinet de Avocat specializat in Drept Maritim si Fluvial, care o va ghida prin aceste proceduri complexe.
De ce sa ne angajati in litigii de Drept Maritim si Fluvial
Constitutia si legislatia asigura cetatenilor respectarea si exercitarea drepturilor in domeniul maritim si fluvial. Uneori, incalcarile pot veni chiar din partea autoritatilor puse sa gestioneze activitatile portuare si de navigatie. In aceste cazuri, este necesara lupta pentru drepturile afectate.
Confruntarea cu o autoritate portuara sau de navigatie poate fi intimidanta, dar cu ajutorul unui Avocat specializat, termenele de decadere si prescriptie pot fi navigate cu usurinta, iar plangerea prealabila poate fi redactata profesionist. Astfel, contestarea actului maritim sau fluvial poate fi realizata eficient, iar drepturile si interesele legitime vatamate sunt corect exprimate si aparate.
Reprezentarea in instanta cu sprijinul avocatilor nostri poate duce la obtinerea celor mai bune rezultate, inclusiv anularea actului administrativ maritim sau fluvial vatamator, acoperirea cheltuielilor de judecata si compensarea prejudiciilor. Mai multe informatii despre Avocat Drept Maritim si Fluvial puteti gasi si pe platforma onE jusT – Barouri – Avocati & Societati Avocatura Romania.