Avocat Dreptul Asigurarilor

– Reglementeaza relatiile sociale ce apar in industria asigurarilor, inclusiv relatiile dintre companiile de asigurari, intermediarii de asigurari, clientii (asiguratii) si organismele de supraveghere a asigurarilor. Abordeaza aspectele legale ale contractelor de asigurare, drepturile si obligatiile partilor implicate, precum si principiile organizarii si functionarii companiilor de asigurari. –

Avocat Dreptul Asigurarilor este ramura dreptului privat constituita din ansamblul normelor juridice care reglementeaza raporturile sociale legate de contractele de asigurare si activitatea companiilor de asigurari, in conformitate cu legislatia specifica. Raporturile juridice de drept al asigurarilor se caracterizeaza prin implicarea companiilor de asigurari, intermediarilor de asigurari si a clientilor (asiguratilor), fiecare cu drepturi si obligatii specifice.

Orice persoana poate fi implicata intr-un conflict legat de interpretarea sau aplicarea unei polite de asigurare. Ca participanti la diverse tipuri de asigurari, fiecare dintre noi poate intampina situatii in care trebuie sa intelegem si sa aplicam termenii unei polite, sa gestionam un refuz al unei pretentii de asigurare sau sa ne confruntam cu neclaritati in procesul de asigurare. Aceste situatii pot varia de la neintelegeri legate de acoperirea asigurarii de sanatate pana la disputarea unui caz de dauna intr-o asigurare de proprietate.

Complexitatea si diversitatea politicilor de asigurare pot fi dificile si confuze pentru multe persoane. Consultarea unui Avocat specializat in Dreptul Asigurarilor poate clarifica aceste complexitati si poate oferi asistenta profesionala in cazul disputelor legate de asigurari.

Noi va ascultam cu atentie problemele, va oferim consultanta de specialitate si va reprezentam in fata instantelor de judecata, arbitrajului sau a altor forme de rezolvare a litigiilor, in cazul in care exista dispute legate de aplicarea sau interpretarea politelor de asigurare.

Servicii pe care le puteti solicita la un Avocat Dreptul Asigurarilor in Cabinetul nostru

Cabinetul nostru de Avocat specializat in Dreptul Asigurarilor ofera servicii de consultanta si reprezentare juridica in toate problemele legate de politele de asigurare si deciziile companiilor de asigurari, ori de cate ori considerati ca v-au fost incalcate drepturile conform termenilor unei polite de asigurare sau in cazul gestionarii necorespunzatoare a unei pretentii de asigurare. Iata ce putem face pentru dumneavoastra, in functie de problema specifica:

 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Asistenta si reprezentare pentru litigii cu companii de asigurari;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Actiuni in contestarea si anularea deciziilor nejuste ale companiilor de asigurari;
 • Avocat specializat in Dreptul Asigurarilor ofera Actiuni pentru obligarea asiguratorilor la plata pretentiilor de asigurare;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Consultanta juridica specializata pentru a stabili daca exista motive / argumente pentru a contesta deciziile asiguratorilor;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Consultanta juridica specializata pentru evaluarea sanselor de castig in contestarea deciziilor asiguratorilor;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Contestarea deciziilor legate de asigurarile auto, asigurarile de sanatate, asigurarile de locuinta etc.;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Redactarea si depunerea plangerilor legate de pretentiile de asigurare;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Reprezentarea clientului in fata instantelor judecatoresti pentru sustinerea plangerilor legate de asigurari;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Efectuarea procedurilor prealabile necesare in litigiile de asigurare;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Reprezentarea in fata instantelor de judecata in cazuri de litigii de asigurare;
 • Avocat Dreptul Asigurarilor ofera Asistenta in recalcularea si contestarea sumelor legate de politele de asigurare.

Tipuri de Litigii Avocat Dreptul Asigurarilor

Litigiile in Dreptul Asigurarilor pot aparea ca urmare a actiunilor sau deciziilor unei companii de asigurari prin care se produce o vatamare a unui drept sau interes legitim, personal sau colectiv, al asiguratilor. Acestea pot fi cauzate de erori, neglijenta sau chiar rea-credinta din partea angajatilor companiilor de asigurari, cum ar fi interpretarea gresita a termenilor politelor, intarzieri in procesarea pretentiilor sau refuzul nejustificat de a plati o pretentie de asigurare.

In cazurile de litigii cu companiile de asigurari, este esential sa se conteste aceste decizii si actiuni prin mijloacele legale disponibile. Aceasta poate include negocierea directa cu compania de asigurari sau, daca aceasta esueaza, initierea procedurilor legale impotriva companiei de asigurari.

Daca nu se gaseste o rezolvare satisfacatoare prin negocieri, asiguratii pot initia un proces impotriva companiei de asigurari, iar litigiul va fi judecat in instantele competente, care pot include tribunalele civile sau comerciale, in functie de natura litigiului.

Cele mai frecvente cauze si litigii aferente sunt:

 • Incalcari ale drepturilor asiguratilor: Acesta include litigii legate de neplata sau subplata indemnizatiilor de asigurare, in special in cazul angajatilor din sectoarele private sau publice care detin asigurari de viata, sanatate sau de accidente prin intermediul angajatorilor lor.
 • Pretentii de asigurare respinse: Litigii apar cand o persoana fizica sau juridica considera ca pretentia sa de asigurare a fost respinsa pe nedrept, fie pe motiv ca nu indeplineste conditiile politei, fie ca evaluarea daunei a fost incorecta.
 • Dispute privind interpretarea politelor de asigurare: Acestea includ decizii de a interpreta termenii politei intr-un mod care contravine legii sau principiilor generale ale asigurarilor, fiind adesea contestate de asigurati.
 • Proiecte de asigurare si clauze contractuale care lezeaza drepturile si interesele legitime ale asiguratilor: Litigii legate de validitatea sau echitatea anumitor conditii din politele de asigurare.
 • Reglementari in domeniul asigurarilor considerate neconstitutionale sau ilegale: Aici se includ litigiile care contesta validitatea sau aplicabilitatea unor ordonante guvernamentale sau alte reglementari care afecteaza industria asigurarilor.
 • Refuzul sau intarzierea in plata compensatiilor de asigurare: Acesta include litigiile impotriva companiilor de asigurare care refuza sau intarzie nejustificat plata compensatiilor catre asigurati pentru daunele suferite.

De Retinut in Dreptul Asigurarilor!

In momentul in care va considerati lezat intr-un drept sau interes legitim de o decizie a unei companii de asigurari, luati legatura cu un Avocat specializat in Dreptul Asigurarilor care va va indruma asupra pasilor si procedurilor de urmat. Legislatia in domeniul asigurarilor prevede numeroase termene de prescriptie si puteti ajunge in situatia de a nu va mai putea apara dreptul nici macar cu cei mai iscusiti avocati.

Termenul de prescriptie este perioada in care persoana lezata in dreptul sau poate depune o pretentie sau contestatie pentru a-si apara dreptul sau interesul legitim. Dupa curgerea acestui termen, nu se mai poate depune cererea. Se pot contesta atat deciziile unor companii de asigurari, cat si practicile acestora.

Orice actiune in instanta impotriva unei companii de asigurari se poate demara numai dupa indeplinirea formalitatilor procedurale necesare. Astfel, decizia asiguratorului poate fi contestata in termen stabilit de la data comunicarii acesteia. Abia dupa refuzul companiei de asigurari de a reevalua sau modifica decizia incriminata, se poate demara un proces in instanta.

Termenele de prescriptie si decadere pot varia in functie de anumite situatii, de aceea persoana vatamata trebuie sa se adreseze unui cabinet de avocat specializat in Dreptul Asigurarilor, care o va indruma prin aceste proceduri birocratice si juridice complicate.

De ce sa ne angajati in litigii de Dreptul Asigurarilor

Legislatia in domeniul asigurarilor garanteaza cetatenilor respectarea si exercitarea drepturilor prevazute de contractele de asigurare. Uneori, incalcarea drepturilor si intereselor legitime vine chiar din partea companiilor de asigurari. In aceste situatii, cetateanul trebuie sa lupte pentru dreptul sau.

Perspectiva de a te lupta cu o companie de asigurari poate fi descurajanta, dar, cu ajutorul unui Avocat specializat in Dreptul Asigurarilor, termenele de prescriptie si decadere pot fi intelese si parcurse mai usor, pretentiile pot fi redactate profesional, astfel incat contestarea deciziei asiguratorului sa poata fi inregistrata clar, iar dreptul sau interesul legitim vatamat sa fie corect exprimat si aparat.

Reprezentarea in instanta cu sprijinul avocatilor nostri poate duce la obtinerea celor mai bune rezultate in proces, o decizie favorabila a instantei, modificarea deciziei asiguratorului, plata cheltuielilor de judecata si, eventual, obligarea companiei de asigurari la acoperirea prejudiciilor aferente. Mai multe informatii despre Avocat specializat in Dreptul Asigurarilor puteti gasi si pe resurse online specializate.

Contact Avocat Dan George Gogu

Permisiune de a Stoca Informatiile din Formular

Bifarea acestei casete indica faptul ca intelegeti si acceptati ca informatiile pe care le trimiteti vor fi stocate si vizualizate conform Politica de Confidentialitate.